El blog de cubells

Una gran enquesta

Ja coneixereu la notícia si esteu sindicats a notícies tecnològiques.

Stack Overflow ha fet una macro enquesta a més de 100.000 desenvolupadors i ha publicat els resultats. Ja sé que no són tots els desenvolupadors, i que al nostre país tot és diferent, però és una gran font d'informació. Almenys ens pot servir per comparar el que hi ha fora amb el que hi ha dins.

Resumint per als que no tingueu temps de llegir tant.

Els desenvolupadors, majoritàriament, programen el backend, no contribueixen al programari lliure, ho fan com a hobby, fa de 3 a 5 anys que aprengueren a programar, però de manera professional fa com a molt 2 anys, dels quals la majoria són enginyers empresarials, no són estudiants, la majoria són llicenciats, dels que han estudiat a la universitat, la majoria són enginyers, la majoria estudien pel seu compte, solen estudiar la documentació oficial o els estàndards de la tecnologia, participen en hackatons perquè els agrada, troben treball abans de començar les pràctiques, el 93% són homes (recordeu del dia la dona?), la majoria blancs i europeus, heterosexuals, els pares dels quals han sigut llicenciats també, amb una experiència laboral de 3 a 5 anys, de 25 a 34 anys d'edat, que tenen un sentiment de connexió amb altres desenvolupadors, no tenen fills, es desperten de 8 a 9 del matí, passen de 9 a 12 hores davant de l'ordinador, passen d'1 a 2 hores al dia fora de casa, no se salten els menjars i fan exercici, programen sobretot en javascript, i amb l'entorn node.js, el que més els agrada és mysql, treballen amb linux, els encanta Rust, temen el Visualbasic i necessiten el Python, els encanta la base de dades Redis, temen l'IBM Db2, i necessiten Mongodb, els agrada molt linux, temen SharePoint i necessiten Android, els agrada l'entorn de programació Visual Studio Code, que treballen amb ordinadors amb sistema operatiu Windows, amb 2 monitors, il·lusionats amb la intel·ligència artificial, treballen a temps complet, en una empresa de desenvolupament web, de més de 20 treballadors, que esperen estar d'ací una anys treballant en un lloc diferent i més tècnic que en el que estan ara, que estan moderadament satisfets del seu treball, que no estarien disposats a treballar en allò que no fos ètic, i que potser informarien al respecte, però el responsable sempre seria el superior, que pensen que és una obligació considerar les implicacions ètiques del codi que fan, que no cerquen treball però escolten propostes, però els que cerquen treball són educadors o investigadors, que fa poc que han canviat de feina, que els interessa i emocionen les noves feines però els foten les entrevistes, que el primer que miren són els beneficis de les ofertes que reben i els té igual la diversitat en el cas dels homes, però prefereixen contemplar com són les instal·lacions i la cultura de la nova empresa si són dones, els agrada molt el salari, que prefereixen teclats i ratolins ergonòmics, empren metodologies àgils, que esperen que els seus companys siguen productius en com a màxim 3 mesos, que fan servir git com a control de versions, que comproven a sovint el codi que fan, i per això estan més satisfets, a diari visiten webs de consulta com ara Stack Overflow, però que participen poc en les mateixes, que no els molesten els anuncis de les companyies que els agrada, però no els agraden aquells anuncis que ofereixen productes de prova.

Com veieu, moltes dades interessants que fan unes pinzellades sobre com són els programadors. Segur que en algun cas us heu vist retractats.

Sense comentaris encara. Comenta ara