El blog de cubells

Què és el DRM?

La Gestió de Drets Digitals, DRM en anglès, és un terme molt ampli utilitzat per denominar aquella tecnologia que controla com i quan es pot utilitzar qualsevol contingut digital, com ara els jocs, la música, el vídeo o els llibres.

Els jocs amb DRM inclouen una capa de programari més enllà del que necessiteu per jugar al joc. Avui en dia, el DRM enviarà la vostra informació a un servidor en línia, i podrien executar comprobacions per veure si heu tocat fitxers o refusar donar-vos accés definitivament al joc a no ser que hagueu iniciat la sessió a algun lloc.

Dit d'una altra manera, el DRM està allà per qüestionar el que feu en cada pas del camí.

Per què us hauríeu de preocupar pel DRM?

Perquè hi ha un interruptor integrat als vostres jocs. És clar, el DRM potser no us afectarà ara mateix, però les empreses mantindran la clau i només us permetran entrar sempre que pugueu provar la propietat de manera repetida. Sempre que estigueu connectats a Internet. Mentre el DRM funcioni sense cap error. Mentre estigui.

Així, doncs, la càrrega de la prova la teniu vós? Pots confiar en algú que no confia en tu?

 

 

Més info: defectivebydesign.org, eff.org

By Gog.com

Sense comentaris encara. Comenta ara